Orvvadászokat fogtak el Bujákon a rendőrök

MTI
2007.02.09. 11:27

Hét orvvadászt fogtak el a rendőrök a Nógrád megyei Buják községben, akiknél engedély nélkül tartott lőfegyvereket, több ezer lőszert, valamint trófeákat és preparátumokat foglaltak le, közölte pénteken a városi rendőrkapitányság vezetője. A 30-40 év közötti férfiak ellen visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel bűntett miatt folytatnak eljárást, közölte Vida Ottó Kolozs alezredes. Valamennyien beismerő vallomást tettek, és szabadlábon védekeznek.

A kapitány az ügy részleteiről elmondta, a pásztói kapitányság területén a falopások és az illegális vadászat miatt tartottak ellenőrzést a rendőrök szerda este, amikor Buják közelében egy erdőben lámpafényekre figyeltek fel. Egy bujáki férfinál engedély nélkül tartott fegyvert is találtak, majd meghallgatásán az is kiderült, hogy vele együtt többen is folytatják az orvvadászatot.

A hét férfi lakásán tartott házkutatáskor lefoglaltak 13 lőfegyvert, több ezer lőszert, több tucat kitömött állatot és agancsot, fémcsapdákat, valamint az elejtett állatok feldolgozására szolgáló eszközöket.