Erzsébet
1 °C
4 °C

Hat embert vizsgálnak Egyiptomban madárinfluenza gyanújával

2007.02.10. 23:02

Hat személyt szombaton kivizsgálásra kórházba szállítottak Egyiptomban, miután a madárinfluenzáéhoz hasonló tüneteket mutattak - jelentette a az egyiptomi MENA hírügynökség. A hat ember, köztük egy hároméves kislány és egy 24 éves nő, aki válságos állapotban van, a Kairótól délre fekvő el-Fajjúm körüli településekről származik. Valamennyien háziszárnyasok közelében laktak - közölte egy egészségügyi minisztériumi illetékes. Az állategészségügyi hatóságok vizsgálati mintákat vettek a baromfiállományból is, miután több szárnyas is elpusztult.

Hétfőn egy 17 éves egyiptomi lány halálát okozta a madárinfluenza vírusának H5N1 altípusa. Ő volt a járvány 12. egyiptomi áldozata. 72 millió lakosával Egyiptom a legnépesebb arab állam, és az ötödik a világon, amelyet a leginkább sújt a madárinfluenza. Az országban évente 800 millió háziszárnyast fogyasztanak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) januárban azt közölte, hogy két, madárinfluenzában meghalt egyiptomit egy olyan vírus betegített meg, amely mérsékelt ellenálló képességet mutatott a járvány emberre való átterjedése ellen alkalmazott fő vírusölő gyógyszerrel, a Tamifluval szemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?