Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mohamedet kitiltaná Hollandiából Pim Fortuyn utóda

MTI
2007.02.13. 17:43

A bevándorlást rendszeresen bíráló Geert Wilders populista holland politikus - kedden megjelent sajtónyilatkozata szerint - kitiltaná az országból Mohamed prófétát, ha az most élne Hollandiában. "Az iszlám erőszakos vallás. Ha Mohamed próféta a mai Hollandiában élne, elképzelhetőnek tartom, hogy szélsőségesként megbélyegeznék, és kitoloncolnák az országból" - érvelt a populista Pim Fortuyn utódjaként számon tartott Wilders a De Pers holland napilapnak.

Az újság keddi számában megjelent interjúban a tavaly novemberi választásokon új pártjával kilenc parlamenti helyet szerzett politikus nagyfokú iszlamizációra figyelmeztetett. Egyúttal arra panaszkodott, hogy hamarosan több mecset lesz az országban, mint templom. "Amennyiben a muszlimok Hollandiában akarnak maradni, a Korán felét a szemétre kéne dobniuk" - jelentette ki Wilders, kiemelve, hogy ő maga is olvasta a Koránt, amely meglátása szerint "szörnyű dolgokat tartalmaz". A politikus a bevándorlás korlátozását, valamint az iszlám fejkendő viseletének, illetve újabb mecsetek és vallási iskolák létrehozásának betiltását szorgalmazza.