Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Halálos áldozatot követelt a hóvihar Amerikában

MTI
2007.02.14. 06:29

Négy halálos áldozatot követelt az a hóvihar, amely helyi idő szerint kedden söpört végig az Egyesült Államok közép-nyugati területein. A zord időjárás miatt iskolákat kellett bezárni, légi járatokat törölni, és súlyos fennakadások voltak a közúti közlekedésben is.

New Orleans városára tornádó zúdult, amely egy idősebb asszony életét követelte, aki a Katrina hurrikán óta egy lakókocsiban húzta meg magát. Missouri államban egy, Nebraskában két halálos áldozata van a hóviharnak. Illinois északi részén, Kansasban és Dél-Dakotában csaknem 30 centiméteres hó hullott. A heves széllökések hófúvásokat okoztak, a hódombok magassága helyenként eléri másfél métert.

A United Airlines légitársaság több mint 600 induló vagy érkező járatot törölt a chicagói O'Hare repülőtéren, és kedd estére hasonló intézkedésekre számítottak Washingtonban is, az odaérkező hóvihar miatt. Az American Airlines chicagói járatainak több mint felét, a Washington térségéből induló járatainak pedig csaknem 40 százalékát törölte. Várhatóan ugyancsak fel kell függeszteni a New Yorkba induló járatokat, és a működő járatokon is jelentős késésekre kell számítani.