Árpád
-2 °C
4 °C

Halálos áldozatot követelt a hóvihar Amerikában

MTI
2007.02.14. 06:29

Négy halálos áldozatot követelt az a hóvihar, amely helyi idő szerint kedden söpört végig az Egyesült Államok közép-nyugati területein. A zord időjárás miatt iskolákat kellett bezárni, légi járatokat törölni, és súlyos fennakadások voltak a közúti közlekedésben is.

New Orleans városára tornádó zúdult, amely egy idősebb asszony életét követelte, aki a Katrina hurrikán óta egy lakókocsiban húzta meg magát. Missouri államban egy, Nebraskában két halálos áldozata van a hóviharnak. Illinois északi részén, Kansasban és Dél-Dakotában csaknem 30 centiméteres hó hullott. A heves széllökések hófúvásokat okoztak, a hódombok magassága helyenként eléri másfél métert.

A United Airlines légitársaság több mint 600 induló vagy érkező járatot törölt a chicagói O'Hare repülőtéren, és kedd estére hasonló intézkedésekre számítottak Washingtonban is, az odaérkező hóvihar miatt. Az American Airlines chicagói járatainak több mint felét, a Washington térségéből induló járatainak pedig csaknem 40 százalékát törölte. Várhatóan ugyancsak fel kell függeszteni a New Yorkba induló járatokat, és a működő járatokon is jelentős késésekre kell számítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?