Vádemelés a soproni kettősgyilkosság ügyében

MTI
2007.02.14. 12:52

Vádat emelt a tavaly február 8-án történt soproni kettősgyilkosság 29 éves gyanúsítottja ellen nyereségvágyból, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, továbbá kábítószerrel visszaélés bűntette miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség, közölte Riba Katalin sajtószóvivő szerdán. Az elkövető minden áron pénzhez akart jutni, hogy játékszenvedélyét kiélhesse, idézte fel a történteket a sajtószóvivő. A tettes a játékgépeket üzemeltető soproni Luxor kaszinó 21 éves férfi alkalmazottját a játékteremben, a 29 éves női alkalmazottat annak lakásán lőtte le.

A női áldozatot jól ismerte, azért kereste fel a lakásán, hogy pénzt kérjen tőle, mivel nem járt sikerrel, a nőt hidegvérrel hátba és tarkón lőtte. Az áldozattól arany fülbevalót és 30 ezer forintot zsákmányolt, majd visszatért a kaszinóba és a megszerzett pénzt eljátszotta. Ez azonban nem volt neki elég, ezért újból pénzt akart szerezni. Ezért hátulról fejbe lőtte az ott dolgozó 21 éves alkalmazottat, és a lemezkazettából csaknem 400 ezer forintot magához vett. A fegyvert albérletében elrejtette, majd a kópházi kaszinóhoz taxizott és a rablógyilkosságból szerzett pénzzel elfogásáig játszott.

A vádlott büntetett előéletű. Jelenleg súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen tölti hathónapos börtönbüntetését. A kettős gyilkosság és az egyéb bűncselekmények ügyében akár életfogytiglan szabadságvesztésre is ítélhetik, mondta Riba Katalin.