A biztonsági ővre fókuszál a rendőrség

MTI
2007.02.16. 12:57

Nemzetközi átfogó rendőri akció keretében ellenőrzik a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés használatát hétfőtől egy héten keresztül - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

Az akciót, amely a TISPOL "European Operation Seatbelt" európai közlekedésbiztonsági kampány része, jövő hét hétfőn, szerdán és pénteken reggel 7-től este 19-ig tartják - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.

A tájékoztatás szerint az ellenőrzés során alapvetően a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés használatára fordítják a figyelmet, mert az Európai Unió az úgynevezett "Fehér Könyvben" azt a célt fogalmazta meg, hogy 2010-ig legkevesebb felére csökkenjen a közúti balesetben meghaltak száma Európában. "Ennek alapvetően két fő területe van: a gyorshajtások visszaszorítása és a biztonsági öv használatának növelése" - írta a rendőrség az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A hétfőn induló akción kívül is számítani kell közúti ellenőrzésekre, amelynek keretében nemcsak a biztonsági öveket ellenőrzik majd.