Két tucat halottja van az amerikai hóviharnak

MTI
2007.02.16. 21:34

Huszonnégy halálos áldozatot követelt az Egyesült Államok középnyugati és északkeleti államaiban pusztító rendkívüli időjárás. Az elmúlt napok hóviharai miatt az autópályákon rekedt több száz autóst péntekre sikerült kiszabadítani a hó fogságából, de a pennsylvaniai autópályákat a hóeltakarítási munkák miatt pénteken még lezárva tartották.

A Nebraskától New Englandig hosszan elnyúló viharrendszer következtében több tízezer háztartás maradt áram nélkül, a vastag hótakaró és a rendkívül alacsony hőmérséklet az Egyesült Államok középnyugati és északkeleti államaiban okozott fennakadást. Számos települést több mint 30 centiméteres hótakaró borít, a vihar tetőfokán pedig több mint 137 ezer fogyasztó maradt áram nélkül.

Egy pennsylvaniai autópályaszakaszon a hóviharban 80 kilométeres dugó alakult ki. A nemzeti gárdisták üzemanyagot és élelmiszert vittek a több mint 20 órára a hó fogságában került autósoknak. A vihar újabb fennakadást okozott New York állam északi felében, ahol február eleje óta több mint 3 méternyi hó esett.