Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Apad a Tisza Tiszabercelnél

MTI
2007.02.19. 10:13

Folyamatosan apad a Tisza Tiszabercelnél, a számítások szerint kedden már az elsőfokú készültséget is meg lehet majd szüntetni a gátaknál. A folyón az esős időjárás és a hegyekben olvadó hó hatására keletkezett árhullám 695 centiméteren tetőzött Tiszabercelnél, hétfőn délelőtt már csaknem fél méterrel volt kevesebb a vízszint: akkor csak 650 centimétert mutatott a mérce.

A Tisza vízgyűjtő területén nem volt jelentősebb csapadék a legutóbbi 24 órában sem, a vasárnap éjjeli fagy pedig megállította a hóolvadást is. A határon túli hegyekben az idei télen egyébként a sokévi átlagnál jóval kevesebb hó hullott. A Tisza mellett a Lónyay-főcsatornán is levonulóban az árhullám, a 710 centiméteres tetőzés óta 703 centiméterre apadt a víz hétfőn délelőttig.