Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tanúvallomásokkal folytatódott a brókerbotrány pere

MTI
2007.02.19. 13:22

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott hétfőn a brókerbotrány 23 vádlottjának büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A hétfőre megidézett tanúk közül Kónya Imre egykori belügyminiszter kimentette magát, Karl Imre volt szocialista országgyűlési képviselő pedig nem jelent meg, a részére kiküldött idézés a bírósághoz visszaérkezett, ezért új idézést küldtek ki. A volt belügyminiszter azt kérte a bíróságtól, hogy írásban tehessen vallomást, ennek a bíróság helyt adott.

A tárgyaláson Forró Tamás újságírónak, a per egyik vádlottjának a feleségét és a Sláger Rádió volt vezérigazgatóját, György Gábort hallgatták meg tanúként. Mindkettejük Kulcsár Attila ügyfele volt. Forró Tamás felesége arról beszélt, hogy jóval korábban a brókerház ügyfele volt, mint ahogy Kulcsár Attilát megismerte. Szólt arról is, hogy Kulcsár egyetlen alkalommal adott neki pénzt, akkor is kölcsönt, ő a befektetésével kapcsolatos tranzakciókat a bankban végezte. Vallomása alapján Kulcsár fél éven keresztül próbálta meggyőzni őt arról, hogy mutassa be őt a férjének.

György Gábor arról beszélt, hogy a rádiónak és neki is volt számlája a K and H Equities-nél. A rádió nem szenvedett kárt, ő azonban jelenleg is pereskedik, hogy az egyenlegekben szereplő pénzét megkapja. Kulcsár Attila azt vallotta: készpénzben több millió forintot küldött György Gábornak a "taxis Gyuszival", de György Gábor ezt tagadta. "A taxis Gyusziként" emlegetett Szekér Gyula továbbra sem akart beszélni a bíróság előtt, még arra sem válaszolt, hogy ismeri-e György Gábort.