Tanúvallomásokkal folytatódott a brókerbotrány pere

MTI
2007.02.19. 13:22

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott hétfőn a brókerbotrány 23 vádlottjának büntetőpere a Fővárosi Bíróságon. A hétfőre megidézett tanúk közül Kónya Imre egykori belügyminiszter kimentette magát, Karl Imre volt szocialista országgyűlési képviselő pedig nem jelent meg, a részére kiküldött idézés a bírósághoz visszaérkezett, ezért új idézést küldtek ki. A volt belügyminiszter azt kérte a bíróságtól, hogy írásban tehessen vallomást, ennek a bíróság helyt adott.

A tárgyaláson Forró Tamás újságírónak, a per egyik vádlottjának a feleségét és a Sláger Rádió volt vezérigazgatóját, György Gábort hallgatták meg tanúként. Mindkettejük Kulcsár Attila ügyfele volt. Forró Tamás felesége arról beszélt, hogy jóval korábban a brókerház ügyfele volt, mint ahogy Kulcsár Attilát megismerte. Szólt arról is, hogy Kulcsár egyetlen alkalommal adott neki pénzt, akkor is kölcsönt, ő a befektetésével kapcsolatos tranzakciókat a bankban végezte. Vallomása alapján Kulcsár fél éven keresztül próbálta meggyőzni őt arról, hogy mutassa be őt a férjének.

György Gábor arról beszélt, hogy a rádiónak és neki is volt számlája a K and H Equities-nél. A rádió nem szenvedett kárt, ő azonban jelenleg is pereskedik, hogy az egyenlegekben szereplő pénzét megkapja. Kulcsár Attila azt vallotta: készpénzben több millió forintot küldött György Gábornak a "taxis Gyuszival", de György Gábor ezt tagadta. "A taxis Gyusziként" emlegetett Szekér Gyula továbbra sem akart beszélni a bíróság előtt, még arra sem válaszolt, hogy ismeri-e György Gábort.