Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Apadásra számítanak az észak-magyarországi folyókon

MTI
2007.02.19. 13:30

Ütemes apadásra számítanak a vízügyi szakemberek a hét második felétől az észak-magyarországi folyókon, ahol jelenleg 262 kilométernyi hosszúságban továbbra is fenntartják az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet, tájékoztatott Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) szóvivője hétfőn. Mint mondta, az elmúlt 24 órában a vízgyűjtőkön csapadék nem hullott, a Bodrog Felsőbereckinél lassan apad a mindösszesen 630 centiméteres tetőzése óta, hétfő reggelig 3 centit csökkent a vízszint. Sárospataknál 578 centiméteres vízállással tetőzik a folyó.

A Tisza Tokajig apad, alatta Tiszapalkonyánál 572 centiméteres vízállással a tetőzés közelében van. A következő napokban eleinte lassabb, majd a hét második felétől ütemesebb apadás várható mindkét vízfolyáson, részletezte a szóvivő. Hozzátette, továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Tiszán Tiszacsermely és Sarud között, a Bordog folyó mentén, valamint a Takta alsó két gátőrjárásán. A készültségben lévő árvízvédelmi szakaszok hossza összesen 262 kilométernyi.