Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömeges madárpusztulás Krasznodarnál

MTI
2007.02.19. 14:08

Tömeges madárpusztulást észleltek Oroszország déli, Krasznodari területén, ahol az idei év elején ismét felbukkant a madárinfluenza. Az orosz hatóságok szerint február 16. óta az Anapa üdülőváros melletti Blagovescsenszkaja település 10-15 kilométeres körzetében háromezer elpusztult szárcsát találtak. Más madarak elhullását nem észlelték. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a vízimadarak tömeges elhullását, az állattetemek laboratóriumi vizsgálata jelenleg is tart, az említett településen pedig megteszik a szükséges járványellenes intézkedéseket.

A Krasznodari terület három településén - Upornaja, Lenin és Borogyinszkoje - az elmúlt hetekben több tucat szárnyas hullott el. A krasznodari és szövetségi állategészségügyi hatóságok is megerősítették, hogy a madárinfluenza-vírus magas fertőzőképességű H5N1 altípusa okozta a pusztulást. A madárinfluenza-vírus H5N1-es altípusa által okozott járványban tavaly 716 ezer szárnyas pusztult el Oroszország déli térségeiben - Adigeföldön, Dagesztánban, Krasznodar és Sztavropol térségében. A szám magában foglalja az elhullott és az elővigyázatosságból levágott állatokat is. Ember nem esett áldozatul a fertőzésnek.