Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Új szakértő a felgyújtott magyarcsanádi lány ügyében

MTI
2007.02.21. 08:45

Új szakértő kirendelését indítványozta a vádlott ügyvédje a magyarcsanádi lány ügyében, hogy megállapítsák, a sértettet valóban úgy gyújtották-e fel, ahogy a vádlott korábbi beismerő vallomásában szerepel. Erről maga Bene Zoltán tájékoztatta szerdán az MTI-t.

A fiatalkorú vádlott tavaly októberben azt mondta a nyomozóknak, hogy rá akart ijeszteni a 18 éves lányra, emiatt locsolta le benzinnel, tartott a közelébe öngyújtót, azonban nem számolt a belobbanó benzingőzzel, és így következett be a tragédia. Bene Zoltán ügyvéd úgy véli, hogy a benzingőz belobbanása miatt ügyfelének is meg kellett volna sérülnie, neki azonban nem voltak ilyen sebei. A tavaly július 19-éről 20-ra virradó éjjelen felgyújtott lány ügyében február 5-én kezdődött az elsőfokú tárgyalás a Csongrád Megyei Bíróságon. Az ügyészség egy fiatalkorú fiút vádol aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettével.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?