Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mérsékelt az influenzajárvány

MTI
2007.02.21. 17:37

Mérsékelt intenzitású, de minden megyére kiterjedő influenza A járvány van Magyarországon, olvasható az Országos Epidemiológiai Központ honlapjára feltett jelentésben szerdán.

Az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a megbetegedések száma az előző héthez viszonyítva csak a Nyugat-dunántúli régióban haladta meg az előző héten regisztrált értéket. A többi régióban összességében kevesebben keresték fel az orvosokat influenzás panaszok miatt, azonban Veszprém és Heves megyében erősödött az influenza aktivitás.

Veszprém megyében közel kétszeresére nőtt a betegek száma, és a virológiai vizsgálatra küldött betegek kétharmadánál (66,7 százalék) influenza A vírus volt kimutatható.

Az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma január elejétől kezdődően a 6. hétig folyamatosan emelkedett, majd ezt követően a 7. héten megtorpant a betegek számának növekedése.