Jolán
2 °C
4 °C

Háromszázan menekültek el egy norvég gázkitermelő platformról

MTI
2007.02.23. 19:11
Mintegy háromszáz munkást kellett kimenekíteni egy norvég földgázkitermelő platformról az Északi-tengeren, mert tizenkét rögzítő horgonya közül kettő megrongálódott egy viharban - közölte pénteken a Total Norge földgázkitermelő vállalat szóvivője.

"A munkások nem kerültek életveszélybe" - közölte Inga Nyboe szóvivő. Nyboe elmondta, hogy 286 munkást helikopterrel szállítottak el a 230 kilométerre fekvő Stavanger parti városba. További 38 ember a nyílt tengeri létesítményen marad. A platformot a Total Norge hazsnálja arra, hogy elszállásolja azokat a munkásokat, akik a Frigg mezőn folyó gázkitermeléshez szükséges berendezéseket szerelik.

A megrongálódott szerkezetet 1976-ban építették fel az Északi-tengeren, és jelenleg az Awilco Offshore ASA norvég olajtársaság tulajdonában működik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?