Valér
-2 °C
0 °C

Hitelesítették az ország legnagyobb kocsonyáját

2007.02.24. 19:17
Hitelesítették az ország legnagyobb kocsonyáját szombaton délután. A rekordmennyiségű ételt a Miskolci Tél - Kocsonyafesztivál 2007 keretében főzték meg.

A hatalmas "tál" kocsonyához csaknem 84 kiló sertéskörmöt, 12 kilogramm füstölt csülköt, egy kilónyi szemes borsot, két és fél kilogramm sót, körülbelül ugyanilyen mennyiségű fokhagymát, több mint hét kiló vöröshagymát, csaknem öt kilónyi zöldséget, na és persze 180 liter vizet használtak fel. Az ötszáz személy részére elegendő kocsonyát egy 1,7 méter átmérőjű, 120 kilogrammos speciális edényben kezdték el dermeszteni pénteken. A már elkészült hideg és "reszkető" ételremeket szombaton porciózták fel a vendégeknek.

A rekordkísérletet hitelesítő Sebestyén István az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az óriás adag kocsonya esztétikusra és ízletesre sikerült. Ezzel pedig Miskolc városa és a szervező "Több, mint legenda..." Közhasznú Alapítvány, Mátyás Rudolf világbajnok mesterszakács közreműködésével, megdöntötte a legnagyobb méretű kocsonya eddig fennálló magyarországi rekordját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!