Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs lincshangulat Körömben

MTI
2007.02.26. 17:36

Nincs lincshangulat, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Köröm községben a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) elnöke indokolatlannak tartja a fokozott a rendőri jelenlétet, amit azért rendeltek el, mert egy helybéli férfi autójával egy ugyancsak helybéli kerékpárost gázolt halálra még szombat este. Erről Rontó Tibor hétfő délután beszélt az MTI-nek. Szombat éjjel egy autós késő vette észre a Berzék és Sajóhidvég közötti úton kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosokat, és a két biciklis közül az egyiket halálra gázolta, míg a másik az árokba tudott ugrani.

A megyei rendőrségi szóvivő szerint az áldozat rokonai fenyegetően léptek fel a gépkocsi vezetőjével szemben, ezért megelőzési jelleggel, a nyugalom fenntartása miatt rendelték el a fokozott jelenlétet a faluban, és azt mindaddig fenntartják, amíg azt indokoltnak találják. Kompoltiné Jakab Ilona ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nincs lincshangulat Körömben, a tavaly októberben Olaszliszkán történtekkel semmiféle párhuzamot nem lehet vonni.

A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott: nincs lincshangulat, a településen nyugalom van, a gázoló autóssal szemben sem léptek fel agresszívan. Rontó Tibor hozzátette: indokolatlannak tartják, hogy a településen öt-hat járőrautó cirkáljon, mert azt "mesterséges feszültséggerjesztésnek" tartják.