Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Párbajban sérült meg a kínai fiatalember

MTI
2007.02.28. 13:04

Párbajban, nem pedig egy rablás során sérült meg az a 17 éves kínai fiatalember, aki még vasárnap szerzett súlyos sérüléseket a Népligetben, áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján szerdán közzétett hírek között. Az ügy előzménye, hogy vasárnap délután a mentőszolgálat arról értesítette a rendőrséget, hogy a X. kerületi Kőbányai út és Könyves Kálmán út kereszteződésénél, a Népligetben egy fején megsérült ázsiai fiatalembert láttak el. A sérült mellett gáz-riasztó pisztolyt és egy húsvágó bárdot is találtak.

A sértett a helyszínre érkező rendőröknek azt mondta, hogy egy csoport megtámadta, többször rálőttek, és a bárddal a fején megsebesítették. A vallomás a rendőröknek életszerűtlennek tűnt, ezért megnézték a környék térfigyelő kameráinak a felvételit. A képsorok nem támasztották alá az elmondottakat. A 17 éves kínai fiatalember ezután változtatott vallomásán, és azt mondta, hogy egy másik, 19 éves kínai fiatalember okozta a sérüléseit, miután lányok miatt párbajoztak.

A 19 éves fiatalembert hétfőn a rendőrség elfogta, a támadó részletes beismerő vallomást tett. A BRFK emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!