Kitüntették a szökött rabot elfogó rendőröket

MTI
2007.03.06. 14:03

Kitüntették azt a négy rendőrt, akik Csévharaszton 24 órán belül elfogták a múlt pénteken a budapesti IV. kerületi bíróság épületéből megszökött fogvatartottat; az elismerő dokumentumot kedden Biczó László dandártábornok, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága helyettes vezetője adta át.

Az elfogás előzményeiről Ignácz István dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tartott sajtótájékoztatót, s mint elmondta: a szökést észlelve a rendőrök azonnal akcióba léptek. A begyűjtött adatok alapján jutottak el a mogyoródi lakhelyű, 46 éves szökött rab nyomára, akiről azt feltételezték, hogy Csévharaszton bújt meg egy családi házban.

A monori rendőrkapitányság négy embere a helyszínre sietett, ketten behatoltak a házba, ahol megtalálták az ittas állapotban lévő, többszörösen büntetett előéletű férfit, aki először hamis adatok bediktálásával próbálta elfedni kilétét.

A rab jelenleg már megint rács mögött van, s most már a szökés büntettéért is felelnie kell majd, amelyért három évig terjedő, kiszabható büntetés vár rá.