Darus kocsival lopták el a kemencét

MTI
2007.03.22. 11:07

Kemencetolvajokat fogtak el a rendőrök a Csongrád megyei Makón, akik egy helyi, felújítás alatt lévő pékség kemencéjét szállították el, majd értékesítették.

A sütödében üzemelő kemencét a tulajdonos a munkálatok miatt átmenetileg kirakta az utcára. A közterületen őrizetlenül hagyott 22 mázsás szerkezet feltűnt egy helybeli férfinek, aki úgy ítélte meg, arról kisebb alkatrészeket leszerelve a méhtelepen pénzhez juthat. Miután nem sikerült szétszedni a kemencét, már az egész fém konstrukció értékesítésén kezdett gondolkodni. Egy ismerősét megkérte, hogy kerítsen egy önrakodó tehergépkocsit, hogy elvihessék a szerzeményt az átvevőhöz.

A kemencét végül fényes nappal lopták el. Aa teherautó sofőrjének és a MÉH-telep alkalmazottjának is azt mondták, hogy a tulajdonos ajándékba adta nekik ezt a használaton kívüli kemencét. A tolvajok 67 ezer forintot kaptak a kemencéért. Miután a pékségnek feltűnt a hiány, értesítették a rendőröket, akik megtalálták a kemencét. A kár megtérült, az elkövetéssel gyanúsítható makói férfiakat pedig előállították a Makói Rendőrkapitányságra .