Egy békéscsabai kocsmáros eljátszotta kirablását

MTI
2007.03.26. 15:36

Előre megtervezett rablás miatt indított eljárást a békéscsabai rendőrkapitányság két helyi fiatalember ellen, közölte a rendőrség hétfőn. Még múlt szerdán érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy a város egyik italboltját kirabolták, közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A pultos vallomása szerint valaki csuklyával a fején, egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt tőle, majd csaknem 200 ezer forinttal távozott.

A nagy erőkel megindított nyomozás nem vezetett eredményre, ám az adatgyűjtéskor gyanússá vált a pultos fiatalember. Az ismételt meghallgatás után kiderült, hogy a pénzzavarba került kocsmáros és egy hasonló gondokkal küzdő barátja előre megtervezték a rablást.

Március 21-én este a pultos fiatalember alkalmasnak találta az időpontot, és telefonon értesítette barátját. Az állítólagos rablást egyébként hitelesítette az italboltban tartózkodó egyetlen vendég is, aki a rendőröknek elmondta, hogy valóban berontott valaki egy fegyverrel a sörözőbe, aki őt fejbe is vágta, majd pénzt követelt a pultostól.