Új rendőrkapitánya van a XVI. kerületnek

MTI
2007.04.06. 15:17

Beiktatták hivatalába a budapesti XVI. kerületi rendőrség új kapitányságvezetőjét - közölte az önkormányzat sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Balázs Norbert, az új rendőrkapitány az MTI-nek telefonon elmondta, hogy "bár ebben a kerületben történik a legkevesebb bűncselekmény a fővárosban", a legfontosabb tennivalók közé tartozik a lakásbetörések és a közúti szabálysértések visszaszorítása. Első lépésként 50 százalékkal megemeltük a járőrszolgálatot teljesítő rendőrök létszámát Mátyásföldön a "szabadidős rendőrök" bevonásával - tette hozzá a rendőrkapitány.

Balázs Norbert megemlítette még, hogy három kerülettel közösen szeretnék kialakítani a mezőőrséget az illegális szemétlerakó helyek felszámolására. Mivel ez is igen nagy probléma a XVI. kerületben, először a lakosok figyelmét hívjuk fel arra, hogy jelentsék, ha ilyen szétszórt szemetet találnak - mondta a kapitányságvezető, aki ezt megelőzően a VIII. kerületi rendőrkapitányság bűnüldözési alosztályának volt a vezetője.

Az új rendőrkapitány Kárpáti Miklóst váltotta hivatalában, aki - miután elődjét még 2006. novemberében hatalommal való visszaélés vétségével és hivatali visszaélés bűntettével gyanúsították meg - ideiglenesen látta el a XVI. kerületi rendőrkapitányság vezetői posztját.