Börtönbüntetést kaptak a droggal üzletelők

MTI
2007.04.12. 17:10
Fegyházról börtönben letöltendő szabadságvesztésre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön hozott jogerős határozatában annak a négy baranyai fiatalnak a büntetését, akik két évvel ezelőtt ezer ecstasytablettát akartak forgalomba hozni.

A táblabíróság érdemben helybenhagyta az ügyben első fokon eljárt Baranya Megyei Bíróság korábbi ítéletét, és a huszonéves férfiakat jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés kísérletében mondta ki bűnösnek, amelyért négy és hat év közötti börtönbüntetéssel sújtotta őket.

A tényállás szerint 2005. május 19-én Bráda Balázs konditermi edzés közben arról kérdezte Künsztler Balázst, tudna-e valamilyen kapcsolata révén nagyobb mennyiségű ecstasytablettát szerezni. Künsztler felhívta telefonon Kucselata Péter Pált, akivel megbeszélte, másnap Pécsről felutazik Budapestre az áruért. A fővárosban Kucselata ismerősétől átvett 1025 ecstasytablettát, amellyel hazajött. Bráda Balázs időközben Libai Szilveszter jelenlétében befizette a drog vételárát az eladó számlájára.

A rendőrség tudomást szerzett az üzletről, és mielőtt a Budapestről érkezett drogfutár átadhatta volna a kábítószert, a bevetési alosztály munkatársai őt, majd társait is elfogták.