Fékezhetetlen volt a magyarcsanádi ügy vádlottja

MTI
2007.04.17. 17:27
Egy pedagógiai szakvélemény szerint a magyarcsanádi ügy fiatalkorú vádlottja fékezhetetlen és ingerlékeny volt; a vélemény akkor készült, amikor a vádlott a kertvárosi általános iskolát elhagyva magántanuló lett egy speciális tantervű intézményben. Mindez a Pénzes Henrietta felgyújtásával vádolt fiú perének keddi tárgyalási napján hangzott el Szegeden.

A délelőtti nyilvános tárgyalás első tanúja a vádlott utolsó osztályfőnöke volt, aki szerint a fiú nagyon érzékeny, ingerlékeny és fékezhetetlen személyiség, bántalmazta osztálytársait, és még édesanyja sem tudott hatni rá. Egy pszichológiai vélemény szerint is nyugtalan gyermekről van szó, aki emocionálisan labilis és csökkent mértékű az indulati kontrollja.

Az agresszió oka lehetett egy rossz szó, ez megjelent vitában, hangoskodásban is, de nem tud róla, hogy ok nélkül bárkit is megütött volna - tette hozzá.

A bíróság meghallgatta Pénzes Henrietta barátnőjét is, aki az utolsó estén találkozott a lánnyal. A barátnő elmondta, hogy nem tetszett neki az áldozat barátja. S. Norbert szerinte túl idős volt a lányhoz. Szavai szerint Pénzes Henrietta nem félt a fiútól, és nem tudja róla elképzelni, hogy "futtatta" volna a lányt.