Ivó, Milán
EUR 383,89 Ft
USD 366,19 Ft
6 °C
26 °C

Galvániszap ömlött az Edelény felé vezető útra

MTI
2007.04.27. 09:23

Galvániszap ömlött egy teherautóból az útburkolatra Borsodban péntek reggel, a veszélyes anyag az Edelény felé vezető 27-es főút Sajószentpéter és a múcsonyi elágazás közötti szakaszán okoz gondot - mondta az MTI-nek a katasztrófavédelem ügyeletese.

A galvániszapot Gyöngyösorosziból Sajókazára szállította a teherautó az Észak-magyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt. telephelyére. Az elsődleges információk szerint egy személyautó szabálytalansága miatt a teherjármű vezetőjének hirtelen kellett manővereznie, így a veszélyes anyag hátrafelé "kiloccsant", először egy 15 méteres szakaszt borított be, majd tovább folyt az aszfalton - ismertette a részleteket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Hozzátette: a galvániszap nehézfém tartalma miatt veszélyes anyag. Elszállításáról és az útburkolat tisztításáról a hulladékgazdálkodási társaság gondoskodik majd. Az említett útszakaszon a rendőrség tereli a forgalmat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!