Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamis pénzt tukmált áldozataira egy kiskunfélegyházi férfi

MTI
2007.05.03. 09:57

Áramszámla visszatérítés címén hamis húszezer forintost adott át több sértettnek egy férfi Kisteleken azzal, hogy abból jelentősebb összeg visszajár, a rendőrség eljárást indított ellene, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendelkezésre álló adatok szerint márciusban egy kisteleki lakos otthonában megjelent egy magát az áramszolgáltató alkalmazottjának kiadó férfi, aki áramszámla visszatérítés címén átadott egy húszezer forintos bankjegyet azzal, hogy ebből 17 ezer forint visszajár, mondta M. Toronykőy Márta.

A sértettnek, miután az ismeretlen távozott, gyanússá vált az "ügylet", és feljelentést tett a rendőrségen. A következő hónapban a férfi egy másik kisteleki otthonban is próbálkozott, azonban az ott lakó elküldte, majd azonnal értesítette a rendőröket, akik a közelben elfogták a magát díjbeszedőnek kiadó kiskunfélegyházi férfit, akinél több tízezer forintot találtak. A 39 esztendős gyanúsított ellen pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.