Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alabama államban kivégeztek egy halálraítéltet

MTI
2007.05.04. 07:53

Kivégeztek egy kettős gyilkossággal vádolt halálraítéltet az Egyesült Államok Alabama államában helyi idő szerint csütörtökön. Alabamában ez volt az első kivégzés az év eleje és 36. a halálbüntetés 1976-ban történt visszaállítása óta.

Az 55 éves Aaron Lee Jones, akin injekcióval hajtották végre a halálos ítéletet, 1978-ban ittas állapotban elkísérte barátját, Arthur Lee Gilest, aki meg akarta büntetni egy adósát Birmingham közelében egy tanyán. Giles rálőtt a férfire, feleségére és három gyermekükre, Jones pedig megkéselte a szülőket, akik életüket vesztették. A lakást átkutatták, de pénzt nem találtak.

A két férfit 1979-ben ítélték halálra. Jones volt az egyike azoknak, akik a leghosszabb ideje vártak a halálos ítélet végrehajtására Alabamában. A Nemzeti Szövetség a Halálbüntetés Eltörléséért nevű szervezet adatai szerint 1976 óta 1073 embert végeztek ki az Egyesült Államokban.