Mária
17 °C
29 °C

Halálos robbanás egy újfehértói házban

MTI
2007.05.07. 19:41

Egy ember meghalt, amikor robbanás történt egy újfehértói házban hétfőn, közölte a rendőrség. A Nyíregyházával szomszédos városban, egy lakóházban az első jelentések szerint egy ember meghalt, mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője. Fülöp Gergely hozzátette, a robbanás körülményeinek tisztázását a rendőrség megkezdte, azt is vizsgálják, van-e több sérültje a detonációnak.

Pernyák Sándor ezredes, a szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője elmondta, az újfehértói családi ház fürdőszobájában történt robbanás, egy 50 év körüli nő a helyszínen életét vesztette. A katasztrófavédelmi szervezet vezetője arról is szólt, hogy szakértőket vezényeltek a helyszínre, akik tisztázzák majd, mi okozta az újfehértói gázrobbanást.

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság parancsnoka késő este arról tájékoztatott, hogy a családi ház fürdőszobájában a korábbi feltételezéssel szemben mégsem gáz, hanem valamilyen vegyi anyag robbant fel. A szakértők még nem tudták megállapítani, hogy milyen vegyi anyagról lehet szó.