Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ítéletet hoznak a Széna téri bankrablást követő lopás miatt

MTI
2007.05.15. 13:44

Megkezdődött a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsán kedden annak a rendőrnek a pere, akit azzal vádol az ügyészség, hogy május 4-én, a budapesti Széna téri túszejtéses bankrablás helyszínéről 460 ezer forintot lopott. Az ügyész a feljegyzésében szolgálatban elkövetett kötelességszegés és lopás bűntettével vádolta meg a 35 éves volt rendőrszázadost.

A volt rendőr május 4-én 24 órás készenléti szolgálatot látott el, és a Széna téri bankrablás helyszínelésében vett részt. Feladata a túszejtő által elrabolni kívánt bankjegyek elkülönítése és számolása volt. Ezt használta ki, amikor 23 darab 20 ezer forintos címletet, összesen 460 ezer forintot ellopott. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa bíróság elé állítás keretében tárgyalja a volt rendőr ügyét, s várhatóan még kedden elsőfokú ítéletet hoz a bíróság.