Szilvia
5 °C
16 °C

A panelházakban akadálytalanul terjed tova a tűz

MTI
2007.05.21. 13:18

A debreceni Fényes udvari panelháztűz szakértői vizsgálati anyagában olyan tanulságok is megfogalmazódnak, amiket a panelprogramban megvalósuló lakásfelújításoknál is figyelembe lehet venni, mondta Kovács Ferenc tűzoltóparancsnok hétfőn sajtótájékoztatón Debrecenben. A február 26-án keletkezett tűz a helyszínre érkező tűzoltókat is meglepte. A tűz különböző szinteken, nem összefüggően keletkezett a lakásokban, s átterjedt a panelház szomszédos lépcsőházára is.

A tűzben 14 lakás kiégett, és 108 lakásban terjedt a füst; 14 embert kellett kórházba szállítani füstmérgezés gyanújával. A vizsgálatban arra jutottak, hogy a panelfelújítások során legyen kiemelt szempont az úgynevezett tűzvédelmi megfelelőség. A vizsgálat ugyanis kiderítette, hogy egy-egy ilyen épületben az esetlegesen kialakuló tűz akadálytalanul, gyors sebességgel terjedhet a kéménykürtőként viselkedő lépcsőházakban, liftaknákban és gépészeti aknákban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?