Erzsébet
1 °C
4 °C

Vízkorlátozás Füzéren

MTI
2007.05.24. 16:33

A napok óta tartó szokatlanul meleg májusi időjárás miatt korlátozza a vízszolgáltatást a zempléni Füzér községben a területileg illetékes Zempléni Vízmű Kft. Horváth Jenő polgármester szerint az az elsődleges gond, hogy a felszíni vizekből nem tudnak megfelelő mennyiségű vizet nyerni. Sem a télen, sem pedig idén tavasszal nem hullott elég csapadék a térségben, így jelentősen csökkent annak a pataknak a vízhozama, amely a település ellátását biztosítja. A vízkorlátozás egyelőre azt jelenti, hogy elzárták a település közkútjait, valamint megtiltották a locsolást.

Lakatos István, a vízmű ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint tavaly volt: most csaknem 300 milliméter csapadék hiányzik a Hegyközből, a Füzér feletti forrásban pedig alig van víz. Az ellátásban komoly problémákra kell felkészülni más településeken is, így Hollóházán, Füzérkajatán és Kékeden. A vízművek vezetője elmondta: a jövőben feltehetően vízkorlátozásra már nem kell számítaniuk a térségben élőknek. Egy csaknem egymilliárd forintos - többségében uniós forrásból biztosított - beruházásnak köszönhetően Füzér rácsatlakozhat a sátoraljaújhelyi vízbázisra. A kivitelezés várhatóan idén ősszel befejeződik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?