Ödön
2 °C
11 °C

Egy halottja van a spanyol özönvíznek

MTI
2007.05.24. 18:13

A leghevesebb esőzést a közép-spanyolországi Toledo és Ciudad Real városok környékén tapasztalják, száz ember kényszerült elhagyni otthonát, és számtalan gépkocsit a tűzoltóknak kellett kimenteni a vízzel elárasztott utakról. Több helyen tyúktojás méretű jégdarabok hullottak az égből. Nem közlekednek a vonatok a spanyol főváros és az ország keleti részei között, mert elöntötte a víz a síneket.

Az ország északi részén fekvő Vitoriában 15 autó rohant egymásba egy autópályán a sűrű köd miatt, a balesetben egy férfi meghalt, tizenkilencen megsérültek. A Madridból Barcelonába, Valenciába és la Corunába vezető főútvonalakon súlyos nehézségeket okoz az esőzés. Ezeken az útszakaszokon 135 baleset történt, amelyek szerencsére nem követeltek emberéletet.

A legsúlyosabb károkat a közép-spanyolországi Kasztília-La Mancha autonóm körzetből jelentették. Számos falut szó szerint betemetett az ár, a vízréteg magassága helyenként a három métert is elérte. Sok lakóház víz alá került. Az autonóm körzetben az esőzés miatt három nap alatt 60 ezer hektárnyi vetés pusztult el. A hatóságok az előzetes információk alapján a károkat 12 millió euróra becslik. A meteorológusok szerint péntek előtt nem lehet az időjárás javulására számítani Spanyolországban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?