Szilvia
5 °C
16 °C

Amazóniában zuhant le az eltűnt perui repülőgép

MTI
2007.05.25. 17:49

Lezuhant a perui légierő egyik gépe Amazóniában húsz emberrel a fedélzetén. Legkevesebb öten túlélték a péntekre virradóra történt balesetet, közölték perui illetékesek. A gépen civil 17 utas és háromfőnyi személyzet utazott. A helikopteres kutatás öt-hét túlélőt fedezett fel, mondta egy katonai szóvivő. A túlélők egyikét, egy nőt, kórházba szállították.

A légierő közölte, hogy a repülő helyi idő szerint csütörtök este szállt fel a fővárostól, Limától 580 kilométerre északkeletre fekvő Orellana településről, és Contamana településre kellett volna megérkeznie. A gép polgári feladatokat látott el: olyan településekre szállított civileket, ahová a kereskedelmi járatok a veszteségek miatt nem hajlandók. A légierő ehhez a legrégebbi gépeit bocsátja rendelkezésre, ezért fokozott a balesetveszély.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?