Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Heves zivatarok zúdultak Németországra

MTI
2007.05.25. 22:01

Heves zivatarok zúdultak pénteken Németországra, fennakadásokat okozva a vasutak és az autópályák közlekedésben. A hannoveri főpályaudvaron több százan hasztalan vártak a vonatukra, miután egy villám belecsapott a vasúti jelzőrendszerbe, megbénítva a Ruhr-vidék-Hannover-Berlin fővonal forgalmát. Rügen szigetén ugyancsak közel három órán át nem jártak a vonatok.

Az ország közepén, Thüringiában egy vihar által leszakított távvezeték miatt 73 település maradt áram nélkül. A több napig tartó kánikula után beköszöntött vihar Berlinben is rendkívüli helyzetet okozott, a tűzoltókat az este 140 helyszínre riasztották az időjárás okozta károk elhárításához.

Osnabrückben a felhőszakadás miatt utcák kerültek víz alá. A hamburgi repülőtéren egy munkást villám sebesített meg, amikor belecsapott egy félreállított repülőgépbe, amelyen éppen karbantartást végeztek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?