Viola
-5 °C
-2 °C

Cigarettacsempészek buktak le a magyar-román határon

MTI
2007.05.26. 14:32

Több mint huszonkétezer doboz cigarettát foglaltak le pénzügyőrök szombaton az ártándi magyar-román határátkelőhely közelében, közölte a vám- és pénzügyőrség szóvivője. A pénzügyőrök röntgen használatával üregeket találtak a lengyel kamion pótkocsijának padlózatában, amelyekben összesen több mint huszonkétezer doboz ukrán eredetű cigarettát volt elrejtve, közölte Sipos Jenő. A pénzügyőröknek az tűnt fel, hogy a kamion Ukrajnából érkezett Lengyelország úti céllal.

A lefoglalt cigaretta értéke több mint tízmillió forint, a várható jövedéki bírság összege meghaladja a hatvanmillió forintot. A lengyel sofőr ellen visszaélés jövedékkel bűncselekménye miatt indult eljárás.

Sipos Jenő közölte azt is: ugyanebben időben a győri vámhivatal mobil csoportja a hegyeshalmi átkelőhely térségében megállított egy román rendszámú mikrobuszt, amelynek utasai nem jelentettek be semmilyen jövedéki terméket, azonban a tételes vizsgálat során két sporttáskából nyolc darab élő mór teknős került elő. A lefoglalt állatokat a győri állatkertbe szállították. Ebben az ügyben természetkárosítás bűncselekménye miatt ismeretlen tettesek ellen indult eljárás.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!