Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálra ítéltek két európait is Jakartában

MTI
2007.05.29. 17:41

Öt kínait, egy franciát és egy hollandot ítélt kedden halálra az indonéz legfelsőbb bíróság azért, mert egy Jakarta melletti ecstasy-gyárnak dolgoztak. A bíróság szóvivője közölte, a halálbüntetést az indokolja, hogy egy nagyon veszélyes nemzetközi bűnszövetkezet tevékenységéről van szó.

A 43 éves francia Serge Areski Atlaouit és a 61 esztendős Nicolaas Garnick Josephus Gerardust első fokon 2006 novemberében életfogytiglani börtönre ítélték. Mindkettejüket egy évvel korábban tartóztatták le, amikor egy rendőri rajtaütés során felszámolták az ecstasy-üzemet a Jakartától 60 kilométerre nyugatra fekvő Serangban, és több mint 100 kilogramm metamfetamin-kristályt foglaltak le. A vád szerint ez volt a Délkelet-Ázsiában felfedezett harmadik legnagyobb kábítószerüzem. A serangi gyárban hetente egymillió ecstasy-pirulát gyártottak, mintegy 11 millió dollár értékben.