Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bolívia valaha legnagyobb droglaboratóriumát számolták fel

MTI
2007.05.31. 06:34

Naponta száz kilogramm kokain előállítására alkalmas droglaboratóriumot számoltak föl Bolíviában, a dél-amerikai országban még sohasem bukkantak ekkora kábítószergyártó üzemre, közölte szerdán a kábítószer-ellenes rendőrségi osztag vezetője. A hatóságok szerint mintegy másfél millió dollárból kialakított, jól felszerelt laboratórium két éve működhetett, mielőtt egy informátor segítségével hétfőn megtalálták Santa Cruz megyében a sűrű dzsungelben.

Az üzemben 17 kilogramm kokaint, a kábítószer kokalevelekből való kinyeréséhez használt 20 tonnányi különféle vegyi anyagot és fegyvereket találtak, nyolc embert - hat kolumbiait és két bolíviait - letartóztattak. Bolíviában állítják elő a világon a harmadik legtöbb kokaint Peru és Kolumbia után.