Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betörtek Pünkösdkor a Lurdy Házba

2007.05.31. 17:14

Huszonhárom millió forint készpénzt, aranyékszereket és egy fegyvert loptak el a Lurdy Ház egyik irodájában. A betörés a pünkösdi hosszú hétvége négy napja alatt történt a IX. kerületi bevásárlóközpont irodai szárnyában, de azt csak e hét kedden fedezték fel.

A tettes vagy tettesek roncsolásmentesen - nem kizárt, hogy álkulcccsal vagy saját kulccsal - jutottak be a számviteli cég irodájába, majd a páncélszekrényt felfeszítve 23 millió forintot, ékszereket és egy gázpisztolyt vittek el. Paál Péter őrnagy, a IX. kerületi kapitányság megbízott bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy az érintett épületrészt nem őrzik az áruház biztonsági őrei, ezen a részen csak kamerás őrzés van.

A kamerák felvételeinek kiértékelése jelenleg is zajlik, ezért még nem ismert, hány elkövetője lehetett a bűncselekménynek - épp ezért e pillanatban még nem is köröznek senkit az ügyben.