Helyszíni kihallgatást tartottak Tatabányán a Móri ügyben

MTI
2007.06.04. 17:59

Helyszíni kihallgatásra vitték Tatabányára a rendőrök a móri ügyben meggyanúsított W. Róbertet hétfőn. Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője megerősítette a hírt, de részleteket nem közölt .

W. Róbertet azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy ő volt az, aki a móri bankfiók ajtajában állva elküldte a bankhoz érkező ügyfeleket, amíg társa, N. László a bankban lemészárolt nyolc embert, alkalmazottakat és ügyfeleket. N. Lászlót emellett azzal is gyanúsítják, hogy több postás sérelmére követett el rablótámadásokat Tatabányán, Veszprémben és Győrben, és egyiküket meg is gyilkolta.

Lichy József, W. Róbert védőügyvédje elmondta, a helyszíni kihallgatás két részből állt. Először a Tatabánya környéki erdőkben azonosították azokat a helyeket, ahol a bűncselekmény elkövetése előtt, még tavasszal N. László és W. Róbert kipróbálta a fegyvereket, s célbalövéseket tartott. A nap másik részében azt a helyszínt próbálták azonosítani, ahol a menekülés közben W. Róbert kidobta az autóból a bankfiók kulcsát. A bankból a két elkövető elhozta a biztonsági őr kulcscsomóját, és ezt a Pusztavám felé vezető úton W. Róbert kidobta a kocsiból. Megálltunk öt helyen, és úgy tűnik, sikerült megtalálni a helyet, ahol a kulcscsomót kidobta ügyfelem, mondta. Hozzátette, értesítést kaptak arról, hogy várhatóan a hónap közepén meg fog történni W. Róbert és N. László szembesítése.