Harmincmilliós cigarettafogás

MTI
2007.06.13. 13:56

Az utóbbi egy hét alatt több mint harmincmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le a Nyírbátori Határőr Igazgatóság munkatársai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Sok kisebb mellett hat nagyobb felderítés volt, együttesen 50700 doboz ukrán eredetű cigarettát koboztak el, 29 millió forintot megközelítő értékben.

A legnagyobb fogás a 471-es számú főúton volt, ahol egy megállított kisbuszban és egy személyautóban 31 ezer doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát találtak. Az egyik sofőr megállt a határőrök jelzésére, a másik viszont a fékezés után járművét hátrahagyva bemenekült egy erdőbe, ahol már nem sikerült őt felkutatni. Az otthagyott kocsin hamis rendszám volt, így annak alapján sem tudták eddig a csempészt elfogni.

Gulácson egy magyar állampolgár által vezetett, ellenőrzött kocsiból 4000 doboz, 2,2 millió forint értékű cigaretta került elő. A további három nagy fogás Milota, Tiszabecs és Magosliget térségében volt a magyar-ukrán határ közelében, ahol ismeretlen személyek összesen 15700 doboz ukrán zárjegyes dohányárut helyeztek el. A több mint hétmillió forint értékű cigarettát fás, bokros területeken hagyták, feltehetően később mentek volna érte, hogy átadják a vevőknek.