Szombaton elkezdődik a Hungária körút felújítása

MTI
2007.06.29. 17:53

Június 30-án, szombat reggel megkezdődik a felújítása a Kacsóh Pongrác úti felüljáró és a Kerepesi út között. A felújítás nem a teljes útpályára terjed ki, a legrosszabb állapotban lévő külső egy vagy két sáv újul meg, mivel azok balesetveszélyesek. A munkálatok összesen 20 napot vesznek igénybe, az út felújítását a július 20-i Népstadionban rendezendő Rolling Stones koncertig mindenképp szükséges befejezni.

Ezen a hétvégén a munkálatok a felüljárótól a Thököly útig zajlanak a város felé eső oldalon. A Kapcsolat koncertet figyelembe véve, szombaton a Vidámpark és a Thököly út között végzik a munkát. Július 2-án, hétfőn a Thököly úttól folytatják a felújítást és a hét végére a Kerepesi útig haladnak. Ezután következik a másik oldal, de a már leaszfaltozott oldalon folyik közben a szerelvények szintbe helyezése. A Hungária körút 3248 méter hosszú szakaszának külső sávjai összesen 58 464 négyzetméteren újulnak meg 238 744 265 forintért.

A munkálatok idején hétköznapokon egy sávban korlátozzák a forgalmat, azaz két sáv mindig járható, hétvégenként időként csak 1 sáv lesz járható, azaz 2 sávon folyik a munka. A szerelvények szintbe helyezése, ami mindig csak 1 sávot érint, szakaszos lokális forgalomkorlátozással jár. Parkolási tilalom és sebességkorlátozás van érvényben az út két oldalán a felújítás teljes időtartamára.