Kétszer tartóztattak föl egy román fiút a határőrök

MTI
2007.09.17. 10:42

Kétszer, egyik alkalommal Magyarországra igyekezve, egyszer pedig az országból távoztában tartóztattak föl egy eltűnése miatt körözött román fiút a nagylaki határőrök a hétvégén, tájékoztatta az Orosházi Határőr Igazgatóság sajtóreferense hétfőn. Egy fiatalkorú román állampolgár pénteken a késő délutáni órákban jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen, amikor kiderült, hogy a fiút az olasz hatóságok keresik eltűnése miatt, közölte Kunos Gyula százados.

A tizennyolcadik életévét hamarosan betöltő fiút a határőrök átadták a rendőrségnek, akik a fiatalt a szegedi gyermekvédelmi intézetben helyezték el. Feltehetően nem tetszett neki a hely, mert megszökött onnan és elindult Nagylakra, hogy ott illegálisan átlépve a határt hazamenjen.

A tinédzser tervét a nagylaki határőrök hiúsították meg, akik szombaton az esti órákban hőkamerájukkal észrevették, amint egy határ közeli csatornában megbújva próbálja a határt átlépni. A fiú elfogásakor először nem árult el semmit kilétéről, de hamarosan előkerültek azok az iratok, amiket előző nap készítettek a határőrök. A fiút ismét átadták a makói rendőröknek, de ezúttal nemcsak eltűnése, hanem tiltott határsértés kísérlete miatt is eljárnak ügyében a hatóságok.