Natália
1 °C
7 °C

Galócát ettek a hétvégén

Független Hírügynökség
2007.10.01. 07:50
Továbbra is stabil a három gombamérgezett beteg állapota. A légyölő galócát fogyasztó férfinél tüdőszövődmények léptek föl, ezért lélegeztető gépre kapcsolták, állapota stabil. A gyilkos galócát evett idős pár közül a hölgy már jól van, a májfunkciós értékei javultak, a férfinél viszont - ahogy várható volt - vérzési szövődmények léptek föl, de az ő állapota is jónak mondható - mondta Zacher Gábor, a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológusa az RTL Klub reggeli híradójának. Zacher Gábor elmondta, hogy a galóca méreganyagai főleg a májat támadják meg, de ez egy nagyon jól regenerálódó szerv, így a betegek akár teljesen felépülhetnek.

Két nap alatt három beteget szállítottak kórházba gombamérgezés miatt. Szombaton egy Somogy megyei idős házaspár gyilkos galócát evett, vasárnap pedig Balassagyarmaton lett rosszul egy férfi légyölő galócától. Mindhármukat életveszélyes állapotban vitték a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?