Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tűz pusztított egy moszkvai egyetemen

MTI
2007.10.02. 15:19

Hét halálos áldozata és több tucat sebesültje van egy moszkvai főiskolán kedden történt tűzvésznek, a hatóságok szerint a kései riasztás miatt vannak a tűzesetnek ily tragikus következményei.

Jurij Nyenacsov, a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese közölte, hogy az államigazgatási és cégvezetőket képző moszkvai főiskolán pusztító tűzvészben hét ember halt meg, még a tűzoltók megérkezése előtt bennégtek az épületben. A sebesültek számát 36-ra teszik, harmincan közülük súlyos állapotban vannak.

Galéria

A lángok a négyemeletes főiskolai épület két legfelső szintjén pusztítottak. A hatóságok szerint a tragédia azért volt ilyen súlyos, mert a tűzoltókhoz túl későn érkezett be a riasztás a járókelőktől.

A tűzvédelmi hatóságok augusztusban ellenőrzést tartottak, melynek során nem találtak az épületben füstérzékelőket, és nem volt üzembe helyezve az automatikus riasztórendszer sem, a menekülési útvonalak pedig el voltak torlaszolva. Emiatt megbírságolták a főiskola rektorát, de a hiányosságokat azóta sem szüntették meg. Tetézte a bajt, hogy a tűz olyan helyiségben keletkezett, amelyet senki se használt.

A tűzoltóknak késő délutánra sikerült megfékezniük a lángok terjedését, harminc tűzoltó egység és két helikopter oltotta a lángokat. Az ügyészség tűzvédelmi szabályok megsértése címén bűnvádi eljárást indított. A hatóságok azt sem zárják ki, hogy szándékos gyújtogatás történt.