Judit
2 °C
7 °C

Kártérítés hepatitisz-fertőzés miatt

MTI
2007.10.02. 19:53

Tízmilliós kártérítésre kötelezte a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) Gyermekklinikáját a Debreceni Ítélőtábla - tájékoztatta az MTI-t kedden az ítélőszék döntéséről Koszta János, a tábla sajtóreferense.

A gyermekklinikán 2001 és 2003 között 33 gyermek fertőződött meg hepatitisz B-vírussal, mert az onkológián nem tartották be maradéktalanul a higiénés szabályokat - mondta.

A sajtóreferens hozzátette: a kórházat a bíróság - még pénteken - részben marasztalta el. A járványügyi előírásokat ugyanis mindig maradéktalanul betartották, de az ítélet szerint a higiénés hiányosságok vezettek a fertőzéshez.

Az ítélőtábla polgári tanácsának ítélete szerint öt család kap kártérítést 900 ezer, illetve 3,5 millió forint közötti összegben. Emellett a bíróság a perköltségek és a kamatok megfizetésére is kötelezte a DEOEC Gyermekklinikáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?