Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Nem tudnak higiéniás problémákról a debreceni klinikán

Független Hírügynökség
2007.10.03. 07:52

A Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának professzora nem tud arról, hogy az onkológiai osztályon nem cseréltek volna védőkesztyűt a gyermekek ellátása közben, így reagált a szülők állításaira Kiss Csongor szerdán az RTL Klub Híradójának reggeli kiadásában.

A Debreceni Ítélőtábla jogerősen elmarasztalta és 10 millió forint kártérítésre kötelezte még múlt hét pénteken a kórházat, amiért 33 gyermek fertőződött meg hepatitsz B vírussal 2001 áprilisa és 2003 júliusa között. A gyerekek egész életükre viselik a következményeket a fertőzésnek. A klinikán tiszteletben tartják a bíróság döntését és fizetnek, de szerintük nem ők hibáztak. A klinikán a fertőzés óta külön kórteremben kezelik a fertőző májgyulladás vírusát hordozó gyerekeket, és szigorítottak a higiénés előírásaikon is.

Az ítélőtábla döntése után öt család kap kártérítést, 900 ezer és 3 és fél millió forint közötti összeget ítéltek meg nekik. A többiek nem mertek perelni, mert a gyermeküket azóta is a klinikán kezelik. Az összesen csaknem 10 millió forintot és kamatait 15 napon belül ki kell fizetnie a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?