Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Igazoltatási kiskátét jelentet meg a rendőrség

MTI
2007.10.03. 11:51

Igazoltatási kiskátét jelentet meg a rendőrség még október 23-a előtt, hogy az állampolgárok tisztában legyenek azzal, hogyan zajlik az igazoltatás, és kinek milyen jogai vannak, jelentette be Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdán Budapesten. A főkapitány hangsúlyozta, még október 23-a előtt, de nem az ünnep kapcsán jelentetnék meg a tájékoztatót.

Emlékeztetett rá, nemrég a gyülekezési joggal összefüggő szabályokról adtak tájékoztatást a rendőrség honlapján. Azt szeretnének, ha a kiskáté közérthető módon tájékoztatná az állampolgárokat arról, igazoltatáskor mit tehet és mit nem tehet a rendőr, és mi az állampolgár joga és kötelessége ilyenkor. Hozzátette, arról is szó lesz az anyagban, hogy hogyan zajlik az igazoltatás, és hová fordulhat utána panasszal az állampolgár.

Mint mondta, az anyagot egyeztették a civilekkel is. A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság és az adatvédelmi biztos is elfogadta a rendőrség által készített szakmai anyagot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!