Judit
2 °C
7 °C

Nőtt a moszkvai tűz áldozatainak száma

MTI
2007.10.03. 12:39

A keddi moszkvai tűz áldozatai közül ketten elhunytak az éjszaka a kórházban, így a tűzvész 9 emberéletet oltott ki. A sérültek száma 100 fölött van, több mint harmincan kerültek kórházba, közülük soknak az állapota súlyos. A keddi kilenc halálos áldozat két tanulócsoport diákjai közül került ki, akik a tűzvész kitörésekor közös angolórán vettek részt.

Szerdára számos részlet derült ki az államigazgatási és gazdasági vezetőképző magánegyetem egyik épületében kitört tűzről. Az ok egyelőre nem világos, egyesek az egyik teremből robbanást véltek hallani, ami azt jelentheti, hogy egy hibás elektromos vezeték zárlatot okozott, és ez vezetett a tűzhöz. Az intézmény vezetője viszont azt állítja, hogy fenyegetéseket kapott, miszerint felgyújtják az egyetemet. A gyújtogatás lehetőségét egyelőre a tűzoltóság sem zárta ki. A tűz mindenesetre az 1939-ben felhúzott, ötemeletes épület negyedik emeletén tört ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?