Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Hét év fegyház csecsemőgyilkosságért

MTI
2007.10.03. 14:11

Hét év fegyházbüntetésre ítélt csecsemő-gyilkosságért egy 27 éves tiborszállási nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szerdán Nyíregyházán. Az ítélet nem jogerős. Az első fokon eljáró bíróság elrendelte a mostanáig szabadlábon védekezett vádlott előzetes letartóztatásba helyezését, így a tárgyalóteremből bilincsben vezették el az asszonyt.

A tényállás szerint az elítélt, akinek három gyermeke van, február 19-én este eltitkolt terhesség után egy lakatlan házban szülte meg újabb gyermekét, majd egy törölközővel a fejét becsavarva megfojtotta a kisfiút, és a tetemet az udvaron lévő kútba dobta. A bíróság megállapította, hogy a vádlott, aki férjével megromlott kapcsolata után mástól esett teherbe, szándékosan követte el az emberölést, akarta gyermeke halálát.

Az ítélet meghozatalakor enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott beismerő, megbánó magatartását, és azt, hogy három kiskorú gyermeket nevel. Ezzel szemben súlyosításként vette figyelembe a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodását, különösen Szabolcs megyében. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.