Judit
2 °C
7 °C

Hét év fegyház csecsemőgyilkosságért

MTI
2007.10.03. 14:11

Hét év fegyházbüntetésre ítélt csecsemő-gyilkosságért egy 27 éves tiborszállási nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság szerdán Nyíregyházán. Az ítélet nem jogerős. Az első fokon eljáró bíróság elrendelte a mostanáig szabadlábon védekezett vádlott előzetes letartóztatásba helyezését, így a tárgyalóteremből bilincsben vezették el az asszonyt.

A tényállás szerint az elítélt, akinek három gyermeke van, február 19-én este eltitkolt terhesség után egy lakatlan házban szülte meg újabb gyermekét, majd egy törölközővel a fejét becsavarva megfojtotta a kisfiút, és a tetemet az udvaron lévő kútba dobta. A bíróság megállapította, hogy a vádlott, aki férjével megromlott kapcsolata után mástól esett teherbe, szándékosan követte el az emberölést, akarta gyermeke halálát.

Az ítélet meghozatalakor enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott beismerő, megbánó magatartását, és azt, hogy három kiskorú gyermeket nevel. Ezzel szemben súlyosításként vette figyelembe a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodását, különösen Szabolcs megyében. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?