Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világháborús lövedék a II. kerületben: öt épületet kiürítenek

MTI
2007.10.04. 12:22

A második kerületi Törökvész utca 47-es szám alatti építkezési munkálatok során a munkások egy feltehetően második világháborús lövedéket találtak, közölte Nemes Krisztián ügyeletes tűzszerész parancsnok. A délelőtt talált lövedéket még nem azonosították, mert ehhez az kell, hogy a biztonsági körzeten belül lévő, öt négyemeletes épületet kiürítsék. Ezt a második kerületi rendőrség készenléti szolgálata végzi.

Délután a helyszínen felrobbantották a lövedéket, az öt kiürített lakóépületbe visszatérhettek az emberek, tájékoztatott Nemes Krisztián ügyeletes tűzszerész parancsnok. Előtte sikerült beazonosítani a lövedék típusát, egy 82 milliméteres szovjet gyártmányú aknavető gránátot találtak, mondta a tűzszerész parancsnok.

Hozzátette, a délelőtt talált második világháborús már kilőtt lövedék gyújtószerkezete megsérült, ezért nem lehetett elszállítani.