Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínai gyógyszercsempészeket lepleztek le a franciák

MTI
2007.10.04. 15:02

A francia vámőrség történetének legnagyobb fogása annak a gyógyszercsempész-bandának a leplezése, amely Kínából illegálisan importált és árult Párizsban 100 ezer adagot 350 veszélyes termékből, adta hírül csütörtökön a Le Figaro című francia napilap.

A gyanús összetételű krémeket és folyadékokat öt kínai gyógynövény üzletben kobozták el a vámőrség munkatársai a francia fővárosban. A termékek postai csomagban vagy utasok bőröndjeiben illegálisan érkeztek Kínából Franciaországba. A csomagolásokon feltüntetett leírások alapján a vásárlóknak úgy tűnhetett, hogy Franciaországban elismert homeopátiás készítményekről van szó.

A gyógyfüves készítményeket köhögés és megfázás elleni szerekként árulták, de volt köztük pattanást gátló kenőcs is. A vámőrség parancsnoksága szerint öt antilopszarvat is találtak. Az abból készített por állítólag csökkenti a lázat és növeli a nemi vágyat. A termékeknek nem volt meghatározott áruk, az érdeklődő vásárlóknak a csodaszereket különböző árakon ajánlották a kínai boltosok. A vámőrség mind a 100 ezer terméket megsemmisítette, az eljárás alatt álló álgyógyszerészek három év szabadságvesztésre ítélhetők a francia törvények szerint.