Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Kínai gyógyszercsempészeket lepleztek le a franciák

MTI
2007.10.04. 15:02

A francia vámőrség történetének legnagyobb fogása annak a gyógyszercsempész-bandának a leplezése, amely Kínából illegálisan importált és árult Párizsban 100 ezer adagot 350 veszélyes termékből, adta hírül csütörtökön a Le Figaro című francia napilap.

A gyanús összetételű krémeket és folyadékokat öt kínai gyógynövény üzletben kobozták el a vámőrség munkatársai a francia fővárosban. A termékek postai csomagban vagy utasok bőröndjeiben illegálisan érkeztek Kínából Franciaországba. A csomagolásokon feltüntetett leírások alapján a vásárlóknak úgy tűnhetett, hogy Franciaországban elismert homeopátiás készítményekről van szó.

A gyógyfüves készítményeket köhögés és megfázás elleni szerekként árulták, de volt köztük pattanást gátló kenőcs is. A vámőrség parancsnoksága szerint öt antilopszarvat is találtak. Az abból készített por állítólag csökkenti a lázat és növeli a nemi vágyat. A termékeknek nem volt meghatározott áruk, az érdeklődő vásárlóknak a csodaszereket különböző árakon ajánlották a kínai boltosok. A vámőrség mind a 100 ezer terméket megsemmisítette, az eljárás alatt álló álgyógyszerészek három év szabadságvesztésre ítélhetők a francia törvények szerint.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!